24 Οκτωβρίου 2006

Eνα κορίτσι...

«Είναι ένα κορίτσι» φωνάζει με χαρά η μαία.
«Αχ κορίτσι, δεν πειράζει, θέλαμε ένα αγοράκι αλλά τι να γίνει τώρα» απαντά η γιαγιά.
Μια ώρα μετά την γέννα επιστρέφει η οικογένεια με το νεογέννητο κοριτσάκι στο σπίτι τους. Αν ήταν ένα αγοράκι θα γιόρταζε όλο το χωριό, θα έσφαζαν ένα κατσίκι, θα χορεύανε, θα χαιρόντουσαν, θα το γλεντούσαν.
Τώρα όμως με το κορίτσι...
Τίποτε, αποτυχία, αν δεν μπορεί να φέρει μια γυναίκα αγόρια σε αυτό τον κόσμο(*) είναι αποτυχημένη. Ο άντρας της μπορεί να την στείλει πίσω στους γονείς της και να παντρευτεί μια άλλη που να μπορεί να του γεννήσει αγόρια.

Και τώρα τι θα συμβεί με το κοριτσάκι;
Τίποτε, άμα έχει τύχη η μητέρα του θα το αφήσει αθήλαστο μέχρι να πεθάνει της πείνας. 'Άμα έχει ατυχία θα το δηλητηριάσουν. Ένα θηλυκό μωρό δεν έχει αξία, ένα κορίτσι είναι ακριβό, χρειάζεται προίκα, η οικογένεια θα κάνει χρέη αλλιώς δεν μπορεί να παντρευτεί. Ένα κορίτσι είναι λάθος, άρα δεν είναι λάθος αν η μητέρα του το σκοτώσει.

Στην ανατολική Ινδία, στο Πακιστάν και στην Κίνα...

----
(*) Αν κανείς αναλογιστεί τα χρωματοσώματα μιας γυναίκας (ΧΧ) και ενός άνδρα (Χy) καταλαβαίνει πως μια γυναίκα δεν μπορεί να ελέγξει το φύλο του παιδιού της. Μόνον εάν βρήσκεται στο σπερματοζωάριο ένα y το μωρό θα είναι αγόρι, αλλιώς κορίτσι.