21 Δεκεμβρίου 2005

Aστυνομικο (Tangram)

Η αποτυχημενη ανάκριση της χάλασε την διάθεση. Αναρωτιότανε μήπως είχε δίκαιο τελικά ο προϊστάμενος; Με τις προστασίες του, και τις προτροπές να δουλεύει σε ομάδα και όχι μόνη της. Ούτε αρχάρια να ήτανε. Ξαφνιάστηκε από την ανακάλυψη του γεγονότος ότι η Σαρρή ήταν η φίλη του ζαχαροπλάστη Πετρόπουλου, που ούτε που ενδιαφέρθηκε να ζυγιάσει τις λέξεις της στο τηλέφωνο τάχα καλώντας την για κάποιες συμπληρωματικές ερωτήσεις στο αστυνομικό τμήμα. Αντίθετα, απαίτησε την παρουσία της στις 9.00 πμ της Τετάρτης.
Αν η Σαρρή δεν ήτανε εντελώς ηλίθια θα έφερνε μαζί της και το δικηγόρο της. Και βεβαίως έτσι έκανε. Παρόλο που αυτό δεν συνέφερε την Ρίζου και δεν βοήθησε την πρόσβαση της ανάκρισης.
"Ό,τι έγινε, έγινε" σκέφτηκε και αποφάσισε ότι χρειαζόταν γρήγορα αλλαγή τόπου και θέματος.
Μπαίνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του Κωστόπουλου αναρωτήθηκε αν θυμήθηκε κάνεις από την αστυνομία να αδειάσει το γραμματοκιβώτιο. Βέβαια και το αδειάσανε την ημέρα της έρευνας, αλλά εντωμεταξύ είχε περάσει μια εβδομάδα, και ποιος ξέρει τι καινούργιο μπορεί να μαζεύτηκε.
Ρώτησε τον θυρωρό αν είχε κλειδιά για το γραμματοκιβώτιο, βρήκε μέσα πέντε φακέλους, τους πήρε μαζί της και προτίμησε την σκάλα από το ασανσέρ. Από τότε που άρχισε να ασχολείται με αυτήν την υπόθεση δεν είχε βρει χρόνο να πάει για γυμναστική και ένιωθε τύψεις για την πολλή απραξία.
Φτάνοντας στον πέμπτο όροφο, κουρασμένη και χωρίς αναπνοή, λες και είχε τρέξει μαραθώνιο υποσχέθηκε στον εαυτό της το πρώτο που θα έκανε αφού έλυνε την υπόθεση θα ήτανε να ξαναρχίσει το πρωινό καθημερινό jogging.
Το διαμέρισμα ήταν όπως και την προηγούμενη φορά συγυρισμένο με μια διαφορά. Τώρα ήταν και η κουζίνα στην εντέλεια. Η Κλειώ Σαρρή είχε έρθει λοιπόν να καθαρίσει. Για ποιόν άραγε; Ο Κωστόπουλος δεν θα ξαναερχότανε. Δε θα την ξαναπλήρωνε. Η βρόμικη κουζίνα δε θα τον ενοχλούσε πλέον. Για τους γονείς του; Σε ποιόν ανήκει άραγε το διαμέρισμα τώρα που εκείνος πέθανε; Στους γονείς του; Είχε αφήσει διαθήκη; Ζώντας μόνος και στην ηλικία του; Μάλλον απίθανο.
Στο δωμάτιο της βιβλιοθήκης ξεφύλλισε το συμβόλαιο ασφάλειας ζωής. Σε περίπτωση θανάτου του, θα πληρωνόταν το ποσό του 1 εκατομμυρίου Ευρώ στην Κλειώ Σαρρή. Στην περίπτωση που η Κλειώ Σαρρή δε θα μπορούσε να τον κληρονομήσει γιατί θα είχε πεθάνει πριν από εκείνον, υπήρχε συμφωνητικό να πληρωθεί το ποσό σε διαφόρους οργανισμούς κοινού ενδιαφέροντος.
Άνοιξε τους φακέλους με ένα χαρτοκόπτη. Τρεις περιείχαν κάρτες με ευχές για τις γιορτές από ένα ζαχαροπλαστείο, ένα εστιατόριο και μια γνωστή αλυσίδα ξενοδοχείων 5 αστέρων. Ο τέταρτος φάκελος ήταν ο λογαριασμός του τηλεφώνου.
"Θεέ μου," αναφώνησε η Ρίζου όταν διάβασε το ποσό των 240 Ευρώ μόνον για τηλέφωνο.
Ξεφύλλισε την αναλυτική λίστα των συνδέσεων, σχεδόν μόνον συνδέσεις σε ένα νούμερο, μάλλον της Ελένης Σαρρή, αλλά μπορεί εύκολα να το επιβεβαιώσει, παρόλο που δε θα την βοηθούσε το γεγονός ιδιαίτερα.
Ο πέμπτος φάκελος ήταν μια επιπρόσθετη σελίδα για το συμβόλαιο της ασφάλειας ζωής. Στο έγγραφο αναφερόταν η Ελένη Σαρρή ως ευνοούμενος του συμβολαίου σε περίπτωση πρόωρου θανάτου του ασφαλισμένου. Η ημερομηνία αλλαγής των στοιχείων του συμβολαίου ήταν αυτή της προηγούμενης του θανάτου Κωστόπουλου.
Σχεδόν έτοιμο το tangram και όμως έλειπε το πιο σημαντικό κομμάτι για να ολοκληρωθεί. Η ομολογία της Σαρρή και τα πραγματικά συμβάντα της τελευταίας βραδιάς του Κωστόπουλου.

-Συνεχίζεται-

ΥΓ. Το επόμενο επεισόδιο είναι το τελευταίο...