29 Ιανουαρίου 2010

Kαινούργια αγάπη


Είμαι ερωτευμένη με την καινούργια δημιουργία της Apple, το iPad.
Υπέροχη παρουσιαση φωτογραφιών, διευθύνσεων ή ραντεβού στο ημερολόγιο...
Υπέροχο μηχάνημα, γρήγορο, με μακρή χρόνο μπαταρίας, πανέμορφα γραφικά άμα το χρησιμοποιεί κανείς ως βιβλίο, όμορφο και άνετο σε μέγεθος άμα θέλει κανείς να γράψει κάτι μεγαλύτερο ή να ετοιμάσει μια παρουσίαση στο keynote, ένα γράμμα στα pages, ταμπέλες για υπολογισμούς στα numbers.
Παλαιότερη αγάπη iphone, σε λίγες μέρες θα έχεις αποκτήσεις αδερφάκι ;-)

27 Ιανουαρίου 2010

Τύχη στην ατυχία

Για δες το αυτοκίνητο
Από το κρύο
ούτε ανοίγει
αλλά ούτε αφήνει
να κλειδώσουν οι πόρτες του σωστά.


Tι όμως και αν μείνει ξεκλείδωτο;
Τύχη στην ατυχία
Όπως ο ιδιοκτήτης
ούτε και κλέφτης
δε μπορεί κανείς
να το ανοίξει τώρα.

17 Ιανουαρίου 2010

19 λεπτά

Δέκα εννιά λεπτά... τόσο λέει η ένδειξη της μπαταρίας. Θα προλάβεις; Να γράψεις, να σβήσεις, να αποθηκεύσεις, να εκφρασθείς; Δέκα εφτά, για δες... και τίποτε δεν είπες. Δεκάξι... Ο χρόνος πιέζει. Τι σκεφτόσουν πριν να αρχίσεις; Τι πραγματικά θα άξιζε να καταγράψεις; Το ξέχασες. Δε θα ήταν σημαντικό άρα. Δεκατέσσερα... Σιωπή. Δέκα τρεία... Κενό. Τίποτε. Δώδεκα... αλήθεια μετρά σωστά τον υπόλοιπο χρόνο; Λες να κρατήσει παραπάνω; Λιγότερο; Έντεκα.. μήπως να έπρεπε να δημοσιεύσεις την ανάρτηση; Μα για ποιο λόγο; Παντελής έλλειψη περιεχομένου άλλωστε. Δέκα... για δες τώρα που δεν έχεις καιρό να διορθώνεις ορθογραφικά, πατάς λάθος πλήκτρα. Εννιά... Μήνυμα για χαμηλή μπαταρία... Οχτώ... 'αποθήκευση τώρα'. Εφτά 'δημοσίευση'....................................................................Έξι.....Καληνύχτα .............μηδέν!

7 Ιανουαρίου 2010

Κάποιες μέρες

Υπάρχουν κάποιες μέρες που χρειάζονται 45 λεπτά μέχρι να σηκωθείς. Που παρόλο που φτάνεις έγκαιρα στον οδοντίατρο, αρχίζεις με καθυστέρηση τη δουλειά δυο ώρες αργότερα επιστρέφοντας. Που τα γράμματα του κειμένου ενός email μπροστά σου αρχίζουν να χορεύουν ανεξέλεκτα. Που διαβάζεις, ακούς και σκέφτεσαι σε τρεις διαφορετικές γλώσσες, ασυνάρτητα σε όλες. Που ότι προσπαθείς δε λειτουργεί. Που κοιτάς το ρολόι και αναρωτιέσαι γιατί στέκεται ο χρόνος.

Υπάρχουν κάποιες μέρες σαν και αυτήν την σημερινή....

Καληνύχτα.