26 Φεβρουαρίου 2009

Ενδιαφερόμενοι κοντοχωριανοί;


Για όποιον κοντοχωριανό ενδιαφέρει... έβαλα στο ebay το πιστό μου MacBook Pro μου, του εύχομαι ακόμα καλύτερα (συγραφικά ή άλλα) ταξίδια από αυτά που με συνόδευσε μέχρι τώρα στο παρελθόν... και ελπίζω να φανεί αντάξιος ο αντικαταστάτης του.

--
Καλησπέρα :)

Καλημέρα :)

20 Φεβρουαρίου 2009

Βουητό

Αθόρυβα πέφτει το πρώτο ντόμινο αλλά ορατά. Ξαφνιάζει η αλλαγή κατάστασής του. Από ορθό και ακίνητο, σε πτώση. Θα σώσεις την σειρά όμως σκέφτεσαι, θα το σταματήσεις πριν χτυπήσει το δεύτερο. Δεν προλαβαίνεις. Δεν πειράζει μέχρι το τέλος υπάρχουν πολλές θέσεις που θα επέμβεις, νομίζεις. Αλλά ακόμα και χωρίς εσένα, σίγουρα θα υπάρχουν θέσεις στην σειρά που δεν είναι πια τόσο επιδέξια τοποθετημένες και δε θα προχωρήσει ο παλμός που αθέλητα τέθηκε σε κίνηση. Το αφήνεις από τα μάτια σου. Είσαι αισιόδοξος. Ασχολείσαι με άλλα, όσο το ένα μετά το άλλο ντόμινο αθόρυβα συνεχίζει να πέφτει, πλαγιαστά, αδύναμα και προσπαθεί να στηριχτεί στο επόμενο, ρίχνοντάς το όμως και εκείνο στο επόμενο, ξανά και ξανά.
Δεν ασχολείσαι, όσα έπεσαν έπεσαν σκέφτεσαι, κάποιος θα τα ξαναβάλει στη θέση τους, ο παλμός δε θα φτάσει ως εσένα πιστεύεις, θα σταματήσει νωρίτερα, ώσπου σιγά σιγά πιάνουν τα αυτιά σου το βουητό. Δε το έχεις ξανακούσει και δεν το αναγνωρίζεις. Δε χάνεις την σιγουριά σου, παρόλο που αρχίζει να σε ανησυχεί η κατάσταση. Δεν συνδέεις τα πεσμένα πιόνια με τον ήχο και συνεχίζεις να ασχολείσαι με άλλα ανούσια αλλά όλο και συχνότερα στρέφεις την ματιά σου προς το ντόμινο από ενδιαφέρον.

Έγινε γρηγορότερο αναρωτιέσαι; Πως γίνεται κάτι τέτοιο; θέλεις να εξηγήσεις και προσπαθείς να θυμηθείς τους νόμους της φυσικής που κάποτε έμαθες στο σχολείο. Ακόμα δεν έχεις συνειδητοποιήσει την επικινδυνότητα του όλου, ακόμα θεωρητικά το κοιτάς όσο αυτό αντί να σταματήσει συνέχεια προχωρά. Κόκκινα, μπλε, πράσινα, άσπρα ντόμινο, όσα έπεσαν, όμοια άψυχα, κάτω βρίσκονται πλάγια, και απερήφανα. Σκέφτεσαι με θεωρίες στατιστικής τις πιθανότητες. Τι χρώμα έχεις; Τι όγκο; Πόσο ψηλά βρίσκεσαι; Πόσο πιθανό να έπεφτες και εσύ σε μια ανάλογη περίπτωση;

Και όμως δεν είναι θέμα στατιστικής.
Ούτε φυσικής.
Ούτε μακρινό.
Ούτε άλλων.

Πίσω σου βρίσκεται και ας μην το ξέρεις όσο εσύ -πιόνι σαν τα άλλα- περιμένεις ανόητα στην σειρά σου, αφελές, αερόμυαλο και το βουητό πίσω σου, τριγύρω σου ολοένα μεγαλώνει.

12 Φεβρουαρίου 2009

Ζητείται γαλήνη


Στις δύσκολες μέρες που βρισκόμαστε είναι πολύ σημαντικό τελικά να ξέρει κανείς να θέτει όριο στα συναισθήματά του και να αποφεύγει τις εκρήξεις. Όχι γιατί δεν ανακουφίζουν (εκ των υστέρων), ούτε γιατί δεν βοηθούν να εκτονωθεί η συσσωρευμένη αρνητική ενέργεια (στην στιγμή). Απλά γιατί ποτέ δεν ξέρει κανείς, το ακριβές κόστος της καταστροφής που δημιουργείται όταν όλες αυτές ρέουν καυστικές, και ανελέητες σαν καυτό μάγμα σε όποιον ατυχήσει και βρεθεί αντιμέτωπός τους.

Άρα; Ποιο το μότο των ημερών;
Ζητείται γαλήνη

ΥΓ: Η φωτογραφία είναι της αδερφής μου, όπως άλλωστε και τα κεραμικά. Δέχομαι email για τυχόν παραγγελίες, το οποίο ευχαρίστως να της το προωθήσω :)

10 Φεβρουαρίου 2009

Limerick

Μπορεί ένας αισθησιακός νεαρός από την Γαλλία
να έβλεπε τις γυναίκες ως την γλυκιά του λεία
Όμως και αυτές
εξίσου - δε λές -
τον κυνηγούσαν για τα σωματικά του προσώντα και εργαλεία

8 Φεβρουαρίου 2009

Kόκκινες πολυθρόνες

Είναι λέει η ζωή
μια ταινία sci-fi
πρόσωπα ή πράγματα
πλαστά και άυλα

Συμβάντα, γεγονότα
ενός σεναρίου μέρος
και εσύ μικρός σαν το παιδί
με αγωνία τις σκηνές να παρατηρεί

Ξένος ο σκηνοθέτης,
άγνωστοι οι ηθοποιοί,
ο ρόλος σου αυτός του θεατή
είτε θέλει είτε μη, άλλων συναισθήματα να ζεί

Πάλι καλά...


Για 11,4 χλμ... και αν σκεφτεί κανείς πως τα πρώτα μισά της απόστασης νόμιζα ότι δε θα αντέξω ούτε τον ένα γύρο, πάλι καλά που κατάφερα και τους δυο.
Όσο για τον χρόνο ας μη μας στρεσάρει γιατί θα μπορούσε να ήταν λιγότερος για την απόσταση, απλά να χαιρόμαστε ότι μπορεί το σώμα να τρέχει χωρίς διακοπή για ένα τέτοιο χρονικό διάστημα.
Θετική σκέψη και ξερό ψωμί...
---
Καλό υπόλοιπο του Σαββατοκύριακου :)

4 Φεβρουαρίου 2009

Panikstart

Panikstart σήμερα, όπως λένε οι Γερμανοί.
Τι πάει να πει Panikstart?
Σημαίνει, πανικοβλημένη αρχή της ημέρας. Το ξυπνητήρι/κινητό άδειο αμέλησε την εργασία του. Ευτυχώς το βιολογικό ρολόι με ξύπνησε λίγο μετά από τις οχτώ. Έτσι αργήσαμε μόνον στο σχολείο, όχι και στην δουλειά. Βοήθησε αυτό την πάροδο της ημέρας; Όχι ιδιαίτερα. Στη δουλειά πολλοστές οι γκάφες μου, στο σχολείο το παιδί νηστικό και ανήσυχο, η δασκάλα αναγκάστηκε να το μαλώσει. Το πόσο συνηθισμένοι ήμαστε στην ρουτίνα μας και πόσο σημαντική μας είναι, αποδεικνύεται σε κάποιες μέρες σαν και την σημερινή που μιας αναποδιάς μύριες έπονται.
Μα τώρα είναι βράδυ. Είμαι κουρασμένη. Τα χέρια μου μουδιασμένα και αδύναμα, το σώμα καταπονημένο από την δουλειά των προηγούμενων ημερών, στο μυαλό μου όλα όσα πρέπει να γίνουν πριν την γιορτή της Παρασκευής και η γνώση πως ο χρόνος δεν επαρκεί.
Είμαι κουρασμένη, μετά χαράς να έπεφτα σήμερα για ύπνο και να ξυπνούσα την Παρασκευή όσο ενδιάμεσα κάποιος άλλος θα είχε συμμαζέψει όσα αμάζευτα έχουν μείνει.
Και θα ήταν έτοιμο το σπίτι, και θα ήταν έτοιμα τα παιχνίδια, και θα ήταν έτοιμα τα γλυκά και το φαγητό, και θα ήταν όλα έτοιμα για την γιορτή του παιδιού.

Όμως δεν είμαι αφελής. Η κούραση δεν σταματά τις εγγεφαλικές διεργασίες. Δεν χάζεψα για να πιστεύω στα θαύματα ή στις νεράιδες. Άμα δεν κάνω εγώ τις δουλειές μου, δεν θα γίνουν. Άρα αν θέλω να συμβούν πρέπει να ασχοληθώ μέχρι το τέλος και ότι δεν μπόρεσα, θα μείνει απραγματοποίητο.
Έτσι απλά είναι τα πράγματα;
Ε ναι, έτσι απλά είναι τα πράγματα μερικές φορές...