25 Νοεμβρίου 2005

Aλυσιδωτες αντιδρασεις

Eχθες ελαβα ενα email απο ενα πρωην συναδελφο. Χαρηκα οταν διαβασα τον αποστολεα, ειχε καιρο να στηλει μηνυμα και να πω την αληθεια, δε περιμενα οτι θα ξανακουγα νεα του. Μενουν με την οικογενεια τους μακρια και δεν ειχε απαντησει στο τελευταιο μου μηνυμα. Δεν πειραζει, συμβαινουν αυτα, να δημιουργηθουν φιλιες μεταξυ συναδελφων, αλλα οταν αλλαξουν εταιριες, να εξαφανιστουν σιγα σιγα τα κοινα ενδιαφεροντα.

Χαρηκα λοιπον αλλα και ξαφνιαστηκα. Αναρωτιωμουνα για το περιεχομενο του μηνυματος.
Ηταν μια παρουσιαση σε PowerPoint μεταφρασμενη απο τα Oλλανδικα στα Γερμανικα με θεμα την τυχη. Η παρουσιαση εμφανισε αρκετα εξυπνα περι τυχης αλλα και την προτροπη να στηλω το μηνυμα σε ολους οσους ξερω και νομιζω οτι χρειαζονται τυχη.
Μεχρι εδω χαμογελουσα, και σκεφτομουνα, αλλη μια ιστορια με αλυσιδωτα μηνυματα, γραμματα, μπλα, μπλα...

Ωσπου ηρθε η επομενη πληροφορια...
Να μην το κρατησω περισσοτερο απο 4 μερες γιατι τοτε θα μου φερει ατυχια, και να τα παραδειγματα αυτων που το στηλαν εγκαιρα, και να τα παραδειγματα αυτων που δε τα καταφερανε, και ειχαν ατυχια, απωλειες, θανατο ως αποτελεσμα.

Δεν αντεξα, αηδιασα και εκλησα το προγραμμα χωρις να τελειωσει η παρουσιαση.

Τι ηλιθιωτητες; Τι παιχνιδια με τον υστατο φοβο και τις ελπιδες των ανθρωπων κανουν μερικοι; Με ποια διαθεση και για ποιο λογο αρχιζει κανεις μια τετοια βλακεια;
Γιατι ειναι βλακεια να στελνει κανεις ενα email και να ελπιζει ότι μπορει να φερει την τυχη αυτο φτανοντας.
Τι εχουν να κανουν bits και bytes, σε litte-endian ή big-endian, κωδικοποιημενα με MIME, ή ως binhex, κλειδωμενα με PGP ή αλλιως και η παρουσιαση τους σε ενα Microsoft προγραμμα, με την τυχη και την ζωη των ανθρωπων;

Γιατι ειναι βλακεια να στελνει κανεις ενα email σε ενα χρονικο διαστημα επειδη φοβαται πως θα ατυχησει. Εκτως και αν το μηνυματακι εχει ιο και ενεργοποιηται μετα απο 4 μερες αφου ανοιχτει. Σε αυτην την περιπτωση χρησιμευει ενα anti-virus και ενα MacOS. Συνηθως.

Ξαφνιαζομαι. Ξαφνιαζομαι πραγματικα, πως ο φοβος (ή ειναι naivιty) παρακινει μερικους ανθρωπους να στελνουν τετοια email στους γνωστους τους. Aνθρωποι που ειναι μελη παγκοσμιων οικολογικων οργανωσεων, που εχουν αναλαβει τα οικονομικα εξοδα παιδιων απο την Αφρικη, που εχουν παιδια, που ειναι μορφωμενοι και τεχνικοι να ασχολουνται με τετοια voudou.

Αρνουμαι να συνεχισω το παιχνιδι, να προσθεσω και αλλους κρικους στην αλυσιδα που παιζει με τις ψυχες των συνανθρωπων μου.

Καληνυχτα.