14 Μαρτίου 2006

Exoυμε και λεμε... Θεωρια και Πραξη

Θεωρητικα εχει ο καθενας (αφου συμπληρωσει τα 3 του χρονια) δικαιωμα να εχει μια θεση σε νηπιαγωγιο με το που γινεται δημοτης μιας πολης.
Οσο δεν εισαι δημοτης και σχεδιαζεις την μετακομιση δεν μπορεις να κανεις αιτηση για μια θεση.
Εαν κανεις τωρα αιτηση, μια καινουργια θεση θα βρεθει για τον Αυγουστο το νωριτερο.
Υπαρχει το χρονικο διαστημα των 3 μηνων μεσα στους οποιους θα πρεπει να λυσεις το συμβολαιο με το νηπιαγωγιο οπου πηγαινες μεχρι τωρα.
Λογικα δεν λυνεις το συμβολαιο, εαν δεν εισαι σιγουρος οτι εχεις μια αλλη θεση στην καινουργια πολη.

Στην πραξη υπαρχουν λιγες θεσεις στο νηπιαγωγιο και ακομα λιγοτερες σε ολοημερο. Αρα υπαρχουν λιστες και οι ελευθερες θεσεις δεινονται βαση πολλων και διαφορετικων κριτηριων.
Μενεις διπλα; Ειναι καλο.
Εισαι αδερφακι καποιου που ηδη πηγαινει στο νηπιαγωγιο; Παλι καλο.
Εισαι παιδι που μεγαλωνεις μονον με ενα απο τους γονεις σου; Εξισου θετικο, τουλαχιστον για την θεση σου στην λιστα.
Δουλευει ο κηδεμονας σου; Ανεβαινουν οι πιθανοτητες.

Λοιπον θεωρητικα θα βρεθει μια θεση απο Αυγουστο, αλλα κανεις δεν μπορει να σου πει, αν θα ειναι και σε ολοημερο. Δεν περιμεναν βλεπεις ολη την ωρα ποτε θα μετακομισεις για να κρατουσαν τις θεσεις ελευθερες...

Εξισου θεωρητικα υπαρχει η δυνατοτητα να παρεις το διαμερισμα, να δηλωθεις δημοτης της περιοχης, να πας στο αναλογο γραφειο, να δηλωσεις την αναγκη σου για νηπιαγωγιο και να περιμενεις (εναποθετοντας ολες σου τις ελπιδες στην καλη λειτουργια του κρατους) και καποτε θα σου προσφερθει μια θεση.
Μεχρι τοτε, θα πηγαινοερχεσαι τις διπλασιες αποστασεις απο οτι τωρα. Στην καλυτερη περιπτωση απο Μαη μεχρι και Αυγουστο/Σεπτεμβρη (4 με 5 μηνες) εκ των οποιων καποιες εβδομαδες ειναι ηδη διακοπες.

Προκειμενου λοιπον να φτασεις στο στοχο σου, να μην πολυ χρησιμοποιεις το αυτοκινητο, θα αναγκαστεις για καμποσους μηνες να διπλασιασεις την χρηση του.

Ωραια λοιπον με την θεωρια.
Στην πραξη;

Δεν ξερω ακομα, βλεπουμε...

ΥΓ. Φοβαμαι να ελπισω ότι ολα θα πανε τελικα καλα... και να απογοητευθω αν τα παραθυρακια κλεισουν. Χρειαζομαι μια αγκαλια...